Om digitalstorage.se

Syftet med denna blogg är att du ska lära dig vad en molntjänst är samt lära dig om de vanligaste molnlösningarna som finns tillgängliga idag. Utvecklingen på internet går ständigt framåt och det finns numera många företag som erbjuder molnlösningar av olika slag. Lösningarna kan vara uppbyggda på lite olika sätt beroende på vad deras syfte är. Nedan får du en snabb genomgång om vad en molntjänst egentligen är.

Vad är en molntjänst?

Har du någon gång stött på ord som molnet, datormoln eller Cloudtjänster, men inte riktigt förstått vad det handlar om? Alla dessa termer betyder egentligen samma sak. Molntjänster är IT-tjänster som erbjuds över internet istället för att du ska lagra allt arbete lokalt på din dator. Du jobbar alltså online och lagrar dina dokument och bilder i det så kallade molnet.

Hur fungerar det och varför bör du använda det?

När du använder dig av molntjänster flyttar du ut dina resurser på internet. Driver du ett företag kan detta vara mycket fördelaktigt då du bland annat får ett mindre behov av egen IT-personal och utrustning. Dessutom är du inte längre i behov av lagringsservrar och databasservrar när du lagrar allt i molnet. Ytterligare en fördel med molntjänster för dig som är företagare är att du och dina medarbetare enkelt kan dela dokument och arbeta i dem samtidigt.

Molntjänster kan även användas av privatpersoner. En vanlig orsak till att många använder sig av en molnlösning idag är till exempel att de vill ha en backup för alla sina bilder och videor på ett säkert ställe. Om du endast sparar dina bilder på din dator och den kraschar förlorar du allt, men tack vare molnet kan du vara säker på att de finns kvar om något händer med din dator. När du sparar dina bilder i en molntjänst, som till exempel Dropbox, har du dessutom tillgång till dem vart du än är så länge du har en internetuppkoppling.

Lär dig mer på digitalstorage.se

I denna blogg kommer du att hitta värdefull information om olika molntjänster och hur de fungerar. Du kommer också att få tips om vilka molnlösningar som passar för olika typer av behov. Dessa tips gör det förhoppningsvis lättare för dig att hitta den rätta molntjänsten för just dina behov. I bloggen kommer du också hitta inlägg om andra roliga nätbaserade tjänster som du kan tänkas ha nytta av.