Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive är en lagringstjänst som du kan välja att använda kostnadsfritt eller via ett abonnemang som ger dig mer lagringsutrymme och flera andra fördelar. Tjänsten kommer i två olika versioner, en för privat bruk och en för företagande. På ditt OneDrive-konto kan du spara och lagra det mesta, såsom media och olika typer av dokument. Det är med andra ord en molntjänst som passar de allra flesta.

Office 365

En av de stora fördelarna och orsakerna till att många väljer att använda sig av OneDrive är tillgången till Microsoft Office 365-paketet som ingår i betalpaketen. Office-paketet innehåller Word, Excel, Powerpoint och OneNote, och dessa kan du använda från alla enheter som du kopplar till din OneDrive. Oavsett om du är företagare, student eller bara tycker om att kunna organisera ditt liv med hjälp av dessa hjälpverktyg är OneDrive ett utmärkt alternativ.

Du har dessutom möjlighet att dela filerna du skapar med andra och låta dem göra ändringar och uppdateringar. Du kan med andra ord skapa och redigera dokument och presentationer tillsammans med andra i realtid. Detta är en mycket bra och smart funktion för dig som arbetar i ett team.

Så funkar OneDrive

När du registrerar dig på OneDrive kan du direkt börja använda tjänsten utan kostnad. Du har då 5 GB lagringsutrymme till ditt förfogande. Vill du ha mer lagringsutrymme kan du uppgradera ditt konto genom att binda dig till ett abonnemang som passar dina behov. Du kan till exempel välja att endast få mer lagringsutrymme eller att även få tillgång till ett Office 365-paket samt Premium-funktioner.

Oavsett vilket abonnemang du använder dig av har du möjlighet att lagra dina filer och dela dem med andra. Du har tillgång till dina filer från alla dina enheter, det vill säga inte bara från datorn utan även mobilen och surfplattan. Du behöver inte vara online för att kunna arbeta med dina filer, utan du har möjlighet att redigera och använda dem när som helst. Däremot behöver du vara online för att de ska synka med de övriga enheterna.

Väljer du att använda OneDrive för ditt företag kan du känna dig trygg. Microsoft är ett stort och pålitligt företag och de har ett skarpt säkerhetstänk när det kommer till att skydda lagrade data i OneDrive. De använder sig av avancerad kryptering och jobbar ständigt med att uppdatera skyddssystemet.