Google Drive

Vad är Google Drive?

Google Drive är en molnlagringstjänst som har det mesta du kan tänkas behöva i en molntjänst. Inte nog med att du kan lagra upp till 15 GB helt gratis, du kan även skapa dina egna dokument direkt i Drive. Detta är en molntjänst som du kan lagra precis allt i. Allt från din kalender och dina bilder till kontakter, dokument, skisser, ritningar och inspelningar. Ja, allt helt enkelt!

Med Google Drive får du även åtkomst till många andra bra verktyg, som till exempel Meet. Via Meet kan du enkelt ha ett möte med dina kollegor online. Ni kan både se och höra varandra och det går enkelt att schemalägga möten.

Fördelar med Google Drive

Google Drive för med sig många fördelar. Det många gillar med denna molntjänst är att den är mycket omfattande. Du kan ha din mejl, dina bilder, dokument och mycket annat på en och samma plats där du smidigt kommer åt allt från alla enheter du har kopplat till ditt Google Drive-konto. Du kan välja att ladda upp enskilda filer eller hela mappar, och det är enkelt att administrera allt så att du får det precis som du vill ha det.

I Drive kan du även använda appar som Kalkylark, Dokument och Presentationer, vilka gör det möjligt för dig att skapa direkt i Drive. Detta är perfekt för dig som vill kunna arbeta via en molntjänst eller för dig som vill kunna ha inköpslistor och kom ihåg-listor lättillgängliga. Filerna du skapar kan du sedan dela med vem du vill. Förutom de ovannämnda apparna hittar du numera också Formulär, Teckningar, Mina Kartor och Sites.

Ytterligare en fördel är att du faktiskt inte behöver ha en Gmail-adress för att kunna använda dig av Google Drive. Det går lika bra att öppna ett Google-konto med din befintliga e-postadress. Med andra ord kan vem som helst använda sig av de olika funktionerna som Google Drive erbjuder.

Hög säkerhet

I Google Drive skyddas all din data dygnet runt av Googles specialbyggda datacenter. Detta gör att du kan känna dig trygg med att lagra dina personliga filer i denna molntjänst. Google Drive anses vara en av de säkraste lagringstjänsterna på internet. Här är det du som bestämmer vad du vill dela och med vem.