iCloud och Soundcloud

Vad är iCloud?

iCloud är en molnlagringstjänst som tagits fram av Apple. Tjänsten lanserades sommaren 2011 och används idag flitigt av iOS-användare. Du som har en Windows-enhet kan också ladda ner och använda iCloud, och numera går det även att synkronisera iCloud med dina Android-enheter.

I iCloud kan du förvara dina kontakter, kalendrar, bilder och flera andra typer av filer. Detta gör det till en utmärkt tjänst för dig som vill ha tillgång till sådant som är viktigt för dig oavsett vilken enhet du använder för tillfället. iCloud påminner mycket om molntjänsten Dropbox, då båda fungerar ungefär på samma sätt. Syftet med iCloud är dock främst att du ska ha tillgång till dina filer från alla dina enheter, medan Dropbox har ett stort fokus på fildelning inom företag för att effektivisera arbetsprocessen.

En fördel med iCloud är att du får 5 GB lagringsutrymme gratis. Behöver du mer utrymme än så kan du välja att uppdatera till ett av tre mycket prisvärda paket. Det största paketet ger dig 2 TB lagringsutrymme för endast 89 kronor i månaden. Så är du ute efter att kunna lagra mycket eller väldigt stora filer är iCloud ett bra alternativ.

Vad är SoundCloud?

SoundCloud är en lite annorlunda typ av molntjänst. Det är nämligen en plattform på internet där du kan ladda upp din egen musik eller podcast, men även lyssna på andras uppladdade ljudmaterial. Det roliga med SoundCloud är att det faktiskt är grundat av två svenskar. Tjänsten har vuxit något enormt sedan den lanserades och används idag av människor runt om i hela världen. Älskar du musik kommer du även att älska SoundCloud – du har nämligen möjlighet att välja mellan miljontals låtar att lyssna på.

SoundCloud är utan tvekan den perfekta platsen för dig som vill nå ut till en bredare publik utan att behöva lägga ut en massa pengar på marknadsföring. Plattformen har idag över 175 miljoner lyssnare. Du som skapar ett konto hos SoundCloud har dessutom möjlighet att ladda upp inte mindre än 180 minuter av ditt material utan någon kostnad. Via SoundCloud kan du även komma i kontakt med andra musiker.

Fördelarna med SoundCloud är många. Det är både enkelt och kostnadsfritt att ladda upp din egen musik. Dessutom är det enkelt att som lyssnare ladda ner musik till sin dator eller mobiltelefon. Du har ett stort utbud av musik och podcasts, och du kan samla alla dina favoriter i spellistor som du själv skapar.